Alle vragen
Problemen
Voordelen
Werking
Installatie
Garantie

Problemen met hard water, kalkaanslag en ketelsteen

 • Zowel in de industrie en het bedrijfsleven, als in particuliere huishoudens kan hard water leiden tot serieuze problemen, zoals hoge reparatiekosten, dure schade aan en een kortere levensduur van uw apparatuur. Denk aan kapotte ketels, slecht opwarmende boilers, matig presterende cv-installaties, wasmachines en vaatwassers. Op de verwarmingselementen van deze apparatuur en in de leidingen zet kalksteen / ketelsteen aan, wat schadelijk is voor het functioneren omdat kalk isolerende eigenschappen heeft. Het rendementsverlies leidt bovendien tot verhoogde energiekosten. Op jaarbasis moet u hierbij denken aan ongeveer € 250 bij een gezin met vier personen. Naast directe schade en een onnodig hoge energierekening, worden er bij aanwezigheid van hard water en kalksteen bovendien veel meer zeep en schoonmaakmiddelen verbruikt. Gebleken is dat u het gebruik van de hoeveelheid schoonmaakproducten na installatie van een HydroFLOW apparaat met ca. 50% kunt reduceren. Dit geldt o.a. voor zeep, shampoo, reinigingsmiddelen en afwasmiddel. Wat betreft waspoeder, conditioner en vaatwaspoeder kunt u zelfs tot 70% minder gaan gebruiken. Ook heeft u nadien nauwelijks nog dure antikalkproducten nodig.
 • HydroFLOW lost problemen op die worden veroorzaakt door hard water in uw waterleiding, boiler, cv-installatie, ketel en huishoudelijke apparaten. HydroFLOW biedt u een ecologisch verantwoorde, milieuvriendelijke oplossing zonder de samenstelling van het water te veranderen, zonder gebruik te maken van magneten, chemische toevoegingen en zouten. Dankzij HydroFLOW wordt dure schade aan leidingen en apparaten voorkomen. Boilers, ketels en cv-installaties werken zonder kalkaanzet tot wel 30% efficiënter, waardoor u flink op onderhouds- en energiekosten bespaart. Ook heeft u 50 tot 70% minder schoonmaakmiddelen, wasmiddelen, zeep en shampoo nodig. Naast de besparingen op energie en geld is een van de belangrijkste voordelen bovendien dat u er vooral ook heel veel ergernissen en tijd mee bespaart. U hoeft niet langer uren te poetsen op roestvrijstalen oppervlakken, tegels en kranen. De wetenschappelijk bewezen effectieve werking van onze gepatenteerde apparaten heeft de afgelopen 22 jaar geleid tot 96% klanttevredenheid. Deze cijfers spreken voor zich en wij nodigen ook u uit om ervaring met onze producten op te doen. Overtuig uzelf!

Voordelen en besparingen dankzij Hydroflow

 • Heeft u last van sputterende kranen of minder krachtig water uit de douchekop? Witte aanslag op uw tegels en douchewanden? Kalkaanslag in de toiletten en zeepresten in het bad? Kent u het gevoel van een trekkerige huid na een douche of bad? Heeft u ondanks het gebruik van conditioners vaak droog of stug haar? Dan is het hoogste tijd voor HydroFLOW! Kalkaanslag in de leidingen, douchekop en kranen belemmert vaak de werking en het stromen van het water. Dit is allemaal verleden tijd na het installeren van uw HydroFLOW apparaat. Ook uw stoombad en sauna profiteren van de installatie en werken weer optimaal.
 • Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat hard water het functioneren en de levensduur van waterverwerkende apparatuur zoals boilers, wasmachines en vaatwassers ernstig kan belemmeren. Ook belemmert het de werking van (thermostaat)kranen. Dankzij HydroFLOW blijft de opbrengst van warm water onverminderd groot. Uw machines en apparaten behoeven minder onderhoud en gaan langer storingsvrij mee. Sputterende Quookers en andere kokend-water-kranen behoren ook tot het verleden. U heeft minder schoonmaakmiddelen en zeep nodig. Uw RVS oppervlakken, tegels en kranen glanzen krijgt u moeiteloos glanzend schoon.
 • HydroFLOW beschermt uw leidingen, watersproeiers, fonteinen en tegels tegen kalk. Hierdoor bespaart u op het gebruik van chloor en schoonmaakmiddelen in uw zwembad en heeft u minder poetswerk. De techniek van HydroFLOW gaat algen- en bacteriegroei tegen, zodat het water in zwembaden en vijvers kraakhelder blijft. De flocculatie van organisch vuil zorgt voor verbeterde waterzuivering en filtering. Tot slot voorkomt HydroFLOW kalkschade aan planten en hun wortels. De planten kunnen mest, mineralen en voeding op deze manier beter opnemen en ontwikkelen zich beter.
 • HydroFLOW geeft kalkaanzet, ketelsteen en kalkaanslag in leidingen, sanitair en apparatuur geen kans, waardoor veel geld, tijd, onderhoudskosten en een rendementsverlies van ca. 30% wordt bespaard. Ook zijn er forse besparingen op de energie- en waterrekening mogelijk, doordat de verwarmingsfunctie van boilers en de prestaties van cv-installaties, wasmachines en vaatwassers wordt verbeterd. Gebleken is bovendien dat het gebruik van de hoeveelheid schoonmaakproducten, (vaat)wasmiddelen, antikalkproducten en reinigingsmiddelen na installatie van een HydroFLOW apparaat met ca. 50 tot 70% kan worden gereduceerd. Keukenapparatuur als vaatwassers, koffiezetapparaten en steamers gaan langer mee en behoeven minder onderhoud. U heeft weer stralend schoon glaswerk en servies. Douche- en badruimtes blijven langer schoon en zijn sneller te poetsen. Stoombaden en sauna's blijven in perfecte conditie. En ook andere apparatuur zoals wasmachines en airconditioners worden tegen kalk beschermd. HydroFLOW vermindert het risico op dure waterschade door kapotte leidingen, boilers en ketels.
 • Het HydroFLOW assortiment biedt ook waterontharders voor grotere huizen, gebouwen en wooncomplexen. Op deze manier wordt lekkage aan waterleidingen en dure schade aan boilers en ketels voorkomen. Ook bewijst het systeem bestaande ketelsteen en kalkafzettingen te kunnen afbreken. Zo wordt het energieverbruik verkleind en worden onderhoudskosten verlaagd. Kalk zet zich niet langer vast in de waterleidingen, waardoor forse besparingen op water en energiekosten mogelijk zijn.
 • Ook voor de land- en tuinbouw, veehouderij en viskwekerij heeft HydroFLOW verschillende ontkalkingstechnieken ontwikkeld, speciaal voor lange waterleidingsystemen. Kalk zet zich niet langer vast in de waterleidingen en irrigatiesystemen. Biofouling in drinksystemen wordt tegengegaan. Algen- en bacteriegroei wordt gereduceerd. De flocculatie van organisch vuil zorgt voor verbeterde waterzuivering en filtering. Dankzij de inzet van de technologie van HydroFLOW zijn er forse besparingen op water en energiekosten mogelijk. Bovendien heeft u dankzij kalkvrije verwarmingsleidingen en boilers minder onderhoudstijd en -kosten. HydroFLOW verkleint het risico op waterschade door kapotte leidingen, boilers en ketels en breekt ook bestaande kalkaanzet in leidingen af.
 • HydroFLOW heeft voor diverse industriële toepassingsgebieden in de industrie specifieke ontkalkingstechnieken ontwikkeld voor ketels, koelinstallaties, koeltorens en warmtewisselaars. Kalk zet zich niet langer vast in de waterleidingen, watersystemen en (stoom)systemen die onder hoge druk met waterdamp werken. Hierdoor zijn er forse besparingen mogelijk op water-, energie en onderhoudskosten. Ook kan zo een rendementsverlies van wel 30% worden voorkomen. Doordat de toestand van uw leidingen, ketels en apparatuur niet langer wordt beïnvloed door kalk, en ook bestaande kalkaanzet wordt afgebroken, wordt het risico op waterschade drastisch verkleind. HydroFLOW reduceert algen- en bacteriegroei en de flocculatie van organisch vuil zorgt voor verbeterde waterzuivering en filtering.
 • De wetenschappelijk bewezen effectieve werking van onze milieuvriendelijke apparaten heeft de afgelopen 22 jaren geleid tot 96% klanttevredenheid! De techniek achter de HydroFLOW apparaten is gepatenteerd en wordt tot op de dag van vandaag door onze R&D afdeling verder ontwikkeld om steeds breder te kunnen inzetten. HydroFLOW wordt verkocht in 68 landen en wordt wereldwijd op de meest uiteenlopende plekken tegen kalkproblemen ingezet, van particuliere huishoudens tot grote fabrieksinstallaties. Deze cijfers spreken voor zich en wij nodigen ook u uit om ervaring met onze producten op te doen. Omdat wij overtuigd zijn van onze producten, geven wij u een “niet-goed-geld-terug tevredenheidsgarantie” van 1 jaar. Bovendien heeft u tot 3 jaar na uw aankoop recht op reparatie of omwisseling van uw apparaat indien er sprake is van een defect of technisch probleem. Met behulp van onze heldere instructies en aanwijzingen kunt u uw HydroFLOW apparaat thuis zelf installeren, zonder hulp van een monteur. Er zijn geen ingrepen aan uw leidingen nodig en er wordt niets omgelegd of verzaagd. Er worden geen gaten geboord, alles blijft heel. Het enige wat u dient te doen is het HydroFLOW apparaat om de leiding heen klikken. En mocht u desondanks nog vragen hebben of komt u er niet uit? Dan helpen wij natuurlijk graag! HydroFLOW heeft voor elke situatie van klein tot groot een passend apparaat. Vrijwel altijd heeft u daarom genoeg aan 1 apparaat om van alle kalkproblemen verlost te zijn. Na het monteren van uw HydroFLOW is geen verder onderhoud aan het apparaat nodig – wij jagen u niet op extra kosten! Denkt u eens aan het geld, de tijd en energie die u kunt besparen dankzij HydroFLOW en neem vandaag nog contact met ons op voor een passend aanbod!

De werking van Hydroflow

 • HydroFLOW is een uniek systeem voor het tegengaan van kalkaanslag in waterleidingen en apparatuur. Het levert daardoor een grote bijdrage aan het verminderen van energiekosten en zorgt voor een langere levensduur van de beschermde apparaten. Ook het risico op beschadigingen van waterleidingen wordt duidelijk geringer. HydroFLOW werkt op basis van een variërend elektrisch signaal dat in het water geïnduceerd wordt. Hierdoor verspreidt de werking zich over het hele waterleidingnet. De HydroFLOW golvengenerator verandert de vorm van de kalkkristallen en zorgt er op die manier voor dat het vastzetten van kalk in leidingen en verwarmingselementen wordt voorkomen. De door HydroFLOW uitgezonden wisselstroomfrequentie verandert de kalkstructuur van ronde vormen (die de eigenschap hebben zich vast te hechten) in langwerpige mineralenkristallen, die door de leidingen kunnen doorspoelen. Deze techniek werkt zonder chemische toevoegingen, zouten of magneten, maar maakt gebruik van een elektrisch signaal met wisselstroomfrequentie. De kristallen zijn overigens microscopisch klein en de gewijzigde kristalvorm heeft geen invloed op de smaak van het water.
 • Uw HydroFLOW apparaat begint direct na het aansluiten op de leiding zijn werk te doen. Al na korte tijd, zo’n vier weken, zult u merken dat uw water minder hard lijkt te worden en bestaande kalkaanslag op bijvoorbeeld kranen en douchekoppen langzamerhand verdwijnt. Er zet zich niet langer nieuwe hardnekkige kalk vast aan uw douchewand, bad, tegels, RVS aanrechtblad. De eventuele oude kalkresten die vrijkomen, zijn in een lichte poederachtige vorm te vinden die zeer eenvoudig weg te vegen zijn. Ook in de vaatwasser, waterkoker, koffiezetter en andere apparaten zult u de verschillen al na enkele weken kunnen vaststellen.
 • Onze apparaten hebben verschillende signaalsterktes die optimaal zijn afgestemd op de verschillende inzetgebieden. Zo is ons kleinste model, de HS-38c, geschikt voor een waterleidingnet met een lengte tot 75 meter. Voor grotere huizen met meerdere badkamers is het bijvoorbeeld aan te raden het apparaat S-38c te gebruiken. 1 apparaat is sterk genoeg voor een heel huis, maar het is belangrijk om het juiste apparaat te kiezen. Wij hebben voor elke situatie en toepassing een passend apparaat en helpen u graag bij het maken van uw keuze. Contacteer ons via het contactformulier, bel ons of vraag een gratis offerte op.
 • Ja! Ook bestaande kalkaanzet wordt dankzij de techniek van HydroFLOW losgemaakt. Bij zware aanslag en ketelsteen gebeurt dit niet van de een op andere dag, maar vindt het op een geleidelijke manier plaats. Hierdoor heeft u ook geen last van de vrijgekomen kalk.
 • Nee, HydroFLOW heeft geen uitwerking op de samenstelling of smaak van het water. De techniek kristalliseert de calciumionen - de oorzaak van ketelsteen - en houdt ze in beweging, zodat vastzetten onmogelijk wordt. Op deze manier worden ze met het water uitgespoeld en blijven ze niet in de leidingen of in apparatuur steken. Deze minuscule kristallen zijn alleen onder de microscoop zichtbaar, ze vervallen na het verlaten van de leiding (dus buiten de invloed van het HydroFLOW signaal) na enige tijd in de oorspronkelijke toestand. In de praktijk komt de gewijzigde kalkstructuur neer op kalk in hele lichte poedervorm, in plaats van aangehechte hardnekkige kalkaanslag. Op tegels, RVS aanrechtbladen, douchewanden, kranen etc. is het heel licht weg te vegen en schoonmaakinspanningen worden dus drastisch verlaagd. Ook kringen op glaswerk / servies, ramen, op de auto na het wassen komen vrijwel niet meer voor. Hoewel het water technisch gezien niet zachter wordt gemaakt – dit zou alleen middels het toevoegen van bepaalde chemische stoffen of zouten en het daardoor wijzigen van de samenstelling mogelijk zijn – voelt het water door de gewijzigde kristalvorm wel zachter aan. Ook heeft het een positieve invloed op het functioneren van wasmiddelen en zeep, waardoor hier voor hetzelfde resultaat veel minder van nodig is.
 • Vanzelfsprekend. De HydroFLOW golvengenerator verandert de vorm van de kalkkristallen en zorgt er op die manier voor dat het vastzetten van kalk in leidingen en verwarmingselementen wordt voorkomen. De door HydroFLOW uitgezonden wisselstroomfrequentie verandert de kalkstructuur van ronde vormen (die de eigenschap hebben zich vast te hechten) in langwerpige mineralenkristallen, die door de leidingen kunnen doorspoelen. Deze techniek werkt zonder chemische toevoegingen, zouten of magneten, maar maakt gebruik van een elektrisch signaal met wisselstroomfrequentie. De chemische samenstelling van het water wordt dus niet gewijzigd. De kristallen zijn microscopisch klein en de gewijzigde kristalvorm heeft geen invloed op de smaak van het water. Alle HydroFLOW apparaten zijn overigens in verschillende Europese landen gecontroleerd en gecertificeerd en voldoen aan alle wettelijke voorschriften.
 • Nee, HydroFLOW is geen waterontharder of filter. Het is een apparaat ter voorkoming van hard water problemen zoals kalkaanslag en ketelsteenvorming. Daarnaast is het in staat om bestaande kalkaanzet in leidingen en apparatuur af te breken. Het levert daardoor een grote bijdrage aan het verminderen van energie- en onderhoudskosten en zorgt voor een langere levensduur van de beschermde apparaten. Ook het risico op beschadigingen van waterleidingen wordt duidelijk geringer.
 • Nee, de gebruikte lange golf frequenties zijn volledig ongevaarlijk.
 • Nee, HydroFLOW zendt een elektrisch signaal met een frequentie van 150-kHz uit. Dit signaal heeft geen invloed op andere elektronische apparaten in uw huis.
 • Ja. Als uw centrale verwarming met het waterleidingsysteem is verbonden, dan wordt het signaal via de CV ook in de verwarmingsbuizen doorgegeven. Dat geldt trouwens ook voor combi-boilers. Doordat het signaal over een vrij lang leidingnet gaat, is het belangrijk om voor een voldoende krachtig apparaat te kiezen.
 • Nee, in tegendeel! HydroFLOW behandelt uw water op basis van wisselstroomfrequenties (elektrisch signaal) en maakt geen gebruik van chemische toevoegingen of zouten. Hierdoor is het een zeer milieuvriendelijke, ecologisch verantwoorde techniek. Bovendien bespaart u dankzij uw schone ontkalkte leidingen aanzienlijk op stroom-, water- en energieverbruik. Ook heeft u tijdens het schoonmaken beduidend minder schoonmaakmiddel nodig en hoeft u minder wasmiddel, wasverzachter, zeep en shampoo te gebruiken. Doordat er niet langer kalkaanslag in uw vijver aanzet en uw planten met zachter water worden besproeid, zijn ook de vissen en planten u dankbaar. Ook zwembaden blijven door de HydroFLOW techniek schoner, omdat de flocculatie (het tegenovergestelde van kristallisatie / vasthechten) van organisch vuil voor verbeterde waterzuivering en filtering zorgt. Dit alles draagt bij aan een beter milieu.
 • In tegenstelling tot vele andere oplossingen om uw water zachter te maken, maakt HydroFLOW geen gebruik van chemische toevoegingen of zouten. HydroFLOW werkt met een wisselstroomfrequentietechniek, die de vorm van de minerale kristallen in het water verandert. De kristallen zijn hierdoor niet langer in staat zich vast te hechten aan leidingen en op uw apparaten. Ze zijn dusdanig klein geworden, dat ze geen problemen en overlast meer kunnen veroorzaken. Andere systemen werken vaak met chemische substanties die in de leiding worden toegevoegd om de samenstelling van de mineralen in het water te veranderen. Deze substanties moeten telkens weer worden aangevuld, een kostbaar en tijdrovend gegeven. U kunt de HydroFLOW eenvoudig zelf installeren, zonder dat er een monteur aan te pas moet komen. Er zijn dus geen installatiekosten. Uw HydroFLOW apparaat behoeft geen onderhoud. Ook hier bespaart u dus kosten ten opzichte van vele andere waterbehandelingssystemen. Er zijn geen ingrepen of veranderingen aan uw leidingen nodig. Het compacte HydroFLOW apparaat wordt om uw leiding aangesloten door middel van vastklikken. Er hoeven geen leidingen te worden omgelegd, verzaagd of gaten te worden geboord. 1 apparaat voor het hele huis volstaat! Onze apparaten hebben verschillende signaalsterktes die optimaal zijn afgestemd op de verschillende inzetgebieden. U kiest het product dat bij uw huis en leidingnet past en deze is vervolgens in het hele huis effectief. HydroFLOW is ecologisch verantwoord. Er ontstaat geen schade voor het milieu. HydroFLOW behandelt uw water op basis van wisselstroomfrequenties (elektrisch signaal) en maakt geen gebruik van chemische toevoegingen of zouten. Hierdoor is het een zeer milieuvriendelijke techniek.

Installatie & Onderhoud

 • Ja, onze apparaten zijn zo gemaakt dat u ze eenvoudig zelf kunt installeren. Het is niet nodig om gaten te boren of de waterleiding te openen / aan te passen. Het enige wat u hoeft te doen, is het apparaat aan de leiding vastmaken, en vervolgens de boven- en onderhelften in elkaar te klikken. Vervolgens steekt u de stekker in het stopcontact en uw apparaat kan aan de slag! Binnen 20 minuten heeft u alles aan de praat. Op de verpakking vindt u een duidelijke uitleg voor de montage. Natuurlijk helpen wij u desgewenst ook graag.
 • Uw HydroFLOW apparaat wordt doorgaans gemonteerd op de plek waar de hoofdwaterleiding uw huis binnenkomt, achter de waterteller. Op deze manier kan het signaal alle waterleidingen en apparaten bereiken. De HydroFLOW unit kan zowel horizontaal als verticaal worden aangebracht.
 • Uw HydroFLOW apparaat kan op elk type leiding – koper, kunststof, gegalvaniseerd ijzer - worden gemonteerd. Het materiaal is niet relevant omdat niet de leiding, maar het water zelf het signaal geleidt.
 • Nee, HydroFLOW is geheel onderhoudsvrij! Onze apparaten bevatten geen bewegende delen. U kunt dan ook uitgaan van een storingsvrije levensduur van vele jaren. Ook voldoen de apparaten aan de strenge kwaliteitsstandaard ISO 9000.
 • Met de huidige stroomprijzen (2014) kost het ongeveer €3,50 aan energie per jaar om de S-38c te gebruiken. Een verwaarloosbaar bedrag dus, zeker als u bedenkt welke jaarlijkse besparingen HydroFLOW oplevert bij uw water- en energierekening.
 • De HydroFLOW apparaten voor particuliere huishoudens zijn 15 x 8 x 2 cm groot. Ze nemen dus nauwelijks ruimte in en bovendien is 1 apparaat sterk genoeg voor het hele huis! Ook de apparaten voor de horeca en het bedrijfsleven zijn erg compact en vinden doorgaans probleemloos een plek waar ze kunnen worden gemonteerd.
 • Na de installatie kunt u snel zien of het apparaat naar behoren werkt: het rode lampje brandt nu en kalk zet zich niet langer vast in uw leidingen! Na enkele weken merkt en ziet u bovendien aan uw huishoudelijke apparaten en hun omgeving dat de HydroFLOW zijn best doet: kranen, douchekoppen, tegels, toiletten, badkuipen, douchewanden en RVS oppervlakken zitten niet langer onder de kalkaanslag en vlekken. U verwijdert de lichtje restjes poederachtige kalk nu moeiteloos en merkt dat ook oude kalkaanzetresten langzaam verdwijnen.

Aankoop & Garantie

 • De prijzen van de HydroFLOW apparaten variëren en zijn afhankelijk van hun toepassing en inzetgebied. Vraag via het contactformulier een gratis offerte aan of telefoneer met ons. Wij sturen u graag een prijsoverzicht en geven aan welk apparaat het meest geschikt is voor uw situatie Wij geven u graag advies over welke HydroFLOW unit voor uw situatie het meest geschikt is.U ontvangt van ons daarvoor een passende aanbieding.
 • In het geval dat u niet tevreden bent over de werking van de HydroFLOW unit, bieden wij u de mogelijkheid binnen één jaar na aanschaf het apparaat onbeschadigd te retourneren.U ontvangt dan het aanschafbedrag terug. De wetenschappelijk bewezen effectieve werking van onze milieuvriendelijke apparaten heeft de afgelopen 22 jaren geleid tot 96% klanttevredenheid! De techniek achter de HydroFLOW apparaten is gepatenteerd en wordt tot op de dag van vandaag door onze R&D afdeling verder ontwikkeld om steeds breder te kunnen inzetten. HydroFLOW wordt verkocht in 68 landen en wordt wereldwijd op de meest uiteenlopende plekken tegen kalkproblemen ingezet, van particuliere huishoudens tot grote fabrieksinstallaties. Deze cijfers spreken voor zich en wij nodigen ook u dan ook van harte uit om ervaring met onze producten op te doen. Omdat wij overtuigd zijn van onze producten, geven wij u een “niet-goed-geld-terug tevredenheidsgarantie” van 1 jaar. Bovendien heeft u tot 3 jaar na uw aankoop recht op reparatie of omwisseling van uw apparaat indien er sprake is van een defect of technisch probleem.
 • Jazeker! U ontvangt drie jaar garantie productgarantie. Mocht binnen drie jaar na aanschaf een technisch defect aan het apparaat optreden, dan repareren we of vervangen we gratis uw HydroFLOW unit.

Problemen met hard water, kalkaanslag en ketelsteen

 • Zowel in de industrie en het bedrijfsleven, als in particuliere huishoudens kan hard water leiden tot serieuze problemen, zoals hoge reparatiekosten, dure schade aan en een kortere levensduur van uw apparatuur. Denk aan kapotte ketels, slecht opwarmende boilers, matig presterende cv-installaties, wasmachines en vaatwassers. Op de verwarmingselementen van deze apparatuur en in de leidingen zet kalksteen / ketelsteen aan, wat schadelijk is voor het functioneren omdat kalk isolerende eigenschappen heeft. Het rendementsverlies leidt bovendien tot verhoogde energiekosten. Op jaarbasis moet u hierbij denken aan ongeveer € 250 bij een gezin met vier personen. Naast directe schade en een onnodig hoge energierekening, worden er bij aanwezigheid van hard water en kalksteen bovendien veel meer zeep en schoonmaakmiddelen verbruikt. Gebleken is dat u het gebruik van de hoeveelheid schoonmaakproducten na installatie van een HydroFLOW apparaat met ca. 50% kunt reduceren. Dit geldt o.a. voor zeep, shampoo, reinigingsmiddelen en afwasmiddel. Wat betreft waspoeder, conditioner en vaatwaspoeder kunt u zelfs tot 70% minder gaan gebruiken. Ook heeft u nadien nauwelijks nog dure antikalkproducten nodig.
 • HydroFLOW lost problemen op die worden veroorzaakt door hard water in uw waterleiding, boiler, cv-installatie, ketel en huishoudelijke apparaten. HydroFLOW biedt u een ecologisch verantwoorde, milieuvriendelijke oplossing zonder de samenstelling van het water te veranderen, zonder gebruik te maken van magneten, chemische toevoegingen en zouten. Dankzij HydroFLOW wordt dure schade aan leidingen en apparaten voorkomen. Boilers, ketels en cv-installaties werken zonder kalkaanzet tot wel 30% efficiënter, waardoor u flink op onderhouds- en energiekosten bespaart. Ook heeft u 50 tot 70% minder schoonmaakmiddelen, wasmiddelen, zeep en shampoo nodig. Naast de besparingen op energie en geld is een van de belangrijkste voordelen bovendien dat u er vooral ook heel veel ergernissen en tijd mee bespaart. U hoeft niet langer uren te poetsen op roestvrijstalen oppervlakken, tegels en kranen. De wetenschappelijk bewezen effectieve werking van onze gepatenteerde apparaten heeft de afgelopen 22 jaar geleid tot 96% klanttevredenheid. Deze cijfers spreken voor zich en wij nodigen ook u uit om ervaring met onze producten op te doen. Overtuig uzelf!

Voordelen en besparingen dankzij Hydroflow

 • Heeft u last van sputterende kranen of minder krachtig water uit de douchekop? Witte aanslag op uw tegels en douchewanden? Kalkaanslag in de toiletten en zeepresten in het bad? Kent u het gevoel van een trekkerige huid na een douche of bad? Heeft u ondanks het gebruik van conditioners vaak droog of stug haar? Dan is het hoogste tijd voor HydroFLOW! Kalkaanslag in de leidingen, douchekop en kranen belemmert vaak de werking en het stromen van het water. Dit is allemaal verleden tijd na het installeren van uw HydroFLOW apparaat. Ook uw stoombad en sauna profiteren van de installatie en werken weer optimaal.
 • Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat hard water het functioneren en de levensduur van waterverwerkende apparatuur zoals boilers, wasmachines en vaatwassers ernstig kan belemmeren. Ook belemmert het de werking van (thermostaat)kranen. Dankzij HydroFLOW blijft de opbrengst van warm water onverminderd groot. Uw machines en apparaten behoeven minder onderhoud en gaan langer storingsvrij mee. Sputterende Quookers en andere kokend-water-kranen behoren ook tot het verleden. U heeft minder schoonmaakmiddelen en zeep nodig. Uw RVS oppervlakken, tegels en kranen glanzen krijgt u moeiteloos glanzend schoon.
 • HydroFLOW beschermt uw leidingen, watersproeiers, fonteinen en tegels tegen kalk. Hierdoor bespaart u op het gebruik van chloor en schoonmaakmiddelen in uw zwembad en heeft u minder poetswerk. De techniek van HydroFLOW gaat algen- en bacteriegroei tegen, zodat het water in zwembaden en vijvers kraakhelder blijft. De flocculatie van organisch vuil zorgt voor verbeterde waterzuivering en filtering. Tot slot voorkomt HydroFLOW kalkschade aan planten en hun wortels. De planten kunnen mest, mineralen en voeding op deze manier beter opnemen en ontwikkelen zich beter.
 • HydroFLOW geeft kalkaanzet, ketelsteen en kalkaanslag in leidingen, sanitair en apparatuur geen kans, waardoor veel geld, tijd, onderhoudskosten en een rendementsverlies van ca. 30% wordt bespaard. Ook zijn er forse besparingen op de energie- en waterrekening mogelijk, doordat de verwarmingsfunctie van boilers en de prestaties van cv-installaties, wasmachines en vaatwassers wordt verbeterd. Gebleken is bovendien dat het gebruik van de hoeveelheid schoonmaakproducten, (vaat)wasmiddelen, antikalkproducten en reinigingsmiddelen na installatie van een HydroFLOW apparaat met ca. 50 tot 70% kan worden gereduceerd. Keukenapparatuur als vaatwassers, koffiezetapparaten en steamers gaan langer mee en behoeven minder onderhoud. U heeft weer stralend schoon glaswerk en servies. Douche- en badruimtes blijven langer schoon en zijn sneller te poetsen. Stoombaden en sauna's blijven in perfecte conditie. En ook andere apparatuur zoals wasmachines en airconditioners worden tegen kalk beschermd. HydroFLOW vermindert het risico op dure waterschade door kapotte leidingen, boilers en ketels.
 • Het HydroFLOW assortiment biedt ook waterontharders voor grotere huizen, gebouwen en wooncomplexen. Op deze manier wordt lekkage aan waterleidingen en dure schade aan boilers en ketels voorkomen. Ook bewijst het systeem bestaande ketelsteen en kalkafzettingen te kunnen afbreken. Zo wordt het energieverbruik verkleind en worden onderhoudskosten verlaagd. Kalk zet zich niet langer vast in de waterleidingen, waardoor forse besparingen op water en energiekosten mogelijk zijn.
 • Ook voor de land- en tuinbouw, veehouderij en viskwekerij heeft HydroFLOW verschillende ontkalkingstechnieken ontwikkeld, speciaal voor lange waterleidingsystemen. Kalk zet zich niet langer vast in de waterleidingen en irrigatiesystemen. Biofouling in drinksystemen wordt tegengegaan. Algen- en bacteriegroei wordt gereduceerd. De flocculatie van organisch vuil zorgt voor verbeterde waterzuivering en filtering. Dankzij de inzet van de technologie van HydroFLOW zijn er forse besparingen op water en energiekosten mogelijk. Bovendien heeft u dankzij kalkvrije verwarmingsleidingen en boilers minder onderhoudstijd en -kosten. HydroFLOW verkleint het risico op waterschade door kapotte leidingen, boilers en ketels en breekt ook bestaande kalkaanzet in leidingen af.
 • HydroFLOW heeft voor diverse industriële toepassingsgebieden in de industrie specifieke ontkalkingstechnieken ontwikkeld voor ketels, koelinstallaties, koeltorens en warmtewisselaars. Kalk zet zich niet langer vast in de waterleidingen, watersystemen en (stoom)systemen die onder hoge druk met waterdamp werken. Hierdoor zijn er forse besparingen mogelijk op water-, energie en onderhoudskosten. Ook kan zo een rendementsverlies van wel 30% worden voorkomen. Doordat de toestand van uw leidingen, ketels en apparatuur niet langer wordt beïnvloed door kalk, en ook bestaande kalkaanzet wordt afgebroken, wordt het risico op waterschade drastisch verkleind. HydroFLOW reduceert algen- en bacteriegroei en de flocculatie van organisch vuil zorgt voor verbeterde waterzuivering en filtering.
 • De wetenschappelijk bewezen effectieve werking van onze milieuvriendelijke apparaten heeft de afgelopen 22 jaren geleid tot 96% klanttevredenheid! De techniek achter de HydroFLOW apparaten is gepatenteerd en wordt tot op de dag van vandaag door onze R&D afdeling verder ontwikkeld om steeds breder te kunnen inzetten. HydroFLOW wordt verkocht in 68 landen en wordt wereldwijd op de meest uiteenlopende plekken tegen kalkproblemen ingezet, van particuliere huishoudens tot grote fabrieksinstallaties. Deze cijfers spreken voor zich en wij nodigen ook u uit om ervaring met onze producten op te doen. Omdat wij overtuigd zijn van onze producten, geven wij u een “niet-goed-geld-terug tevredenheidsgarantie” van 1 jaar. Bovendien heeft u tot 3 jaar na uw aankoop recht op reparatie of omwisseling van uw apparaat indien er sprake is van een defect of technisch probleem. Met behulp van onze heldere instructies en aanwijzingen kunt u uw HydroFLOW apparaat thuis zelf installeren, zonder hulp van een monteur. Er zijn geen ingrepen aan uw leidingen nodig en er wordt niets omgelegd of verzaagd. Er worden geen gaten geboord, alles blijft heel. Het enige wat u dient te doen is het HydroFLOW apparaat om de leiding heen klikken. En mocht u desondanks nog vragen hebben of komt u er niet uit? Dan helpen wij natuurlijk graag! HydroFLOW heeft voor elke situatie van klein tot groot een passend apparaat. Vrijwel altijd heeft u daarom genoeg aan 1 apparaat om van alle kalkproblemen verlost te zijn. Na het monteren van uw HydroFLOW is geen verder onderhoud aan het apparaat nodig – wij jagen u niet op extra kosten! Denkt u eens aan het geld, de tijd en energie die u kunt besparen dankzij HydroFLOW en neem vandaag nog contact met ons op voor een passend aanbod!

De werking van Hydroflow

 • HydroFLOW is een uniek systeem voor het tegengaan van kalkaanslag in waterleidingen en apparatuur. Het levert daardoor een grote bijdrage aan het verminderen van energiekosten en zorgt voor een langere levensduur van de beschermde apparaten. Ook het risico op beschadigingen van waterleidingen wordt duidelijk geringer. HydroFLOW werkt op basis van een variërend elektrisch signaal dat in het water geïnduceerd wordt. Hierdoor verspreidt de werking zich over het hele waterleidingnet. De HydroFLOW golvengenerator verandert de vorm van de kalkkristallen en zorgt er op die manier voor dat het vastzetten van kalk in leidingen en verwarmingselementen wordt voorkomen. De door HydroFLOW uitgezonden wisselstroomfrequentie verandert de kalkstructuur van ronde vormen (die de eigenschap hebben zich vast te hechten) in langwerpige mineralenkristallen, die door de leidingen kunnen doorspoelen. Deze techniek werkt zonder chemische toevoegingen, zouten of magneten, maar maakt gebruik van een elektrisch signaal met wisselstroomfrequentie. De kristallen zijn overigens microscopisch klein en de gewijzigde kristalvorm heeft geen invloed op de smaak van het water.
 • Uw HydroFLOW apparaat begint direct na het aansluiten op de leiding zijn werk te doen. Al na korte tijd, zo’n vier weken, zult u merken dat uw water minder hard lijkt te worden en bestaande kalkaanslag op bijvoorbeeld kranen en douchekoppen langzamerhand verdwijnt. Er zet zich niet langer nieuwe hardnekkige kalk vast aan uw douchewand, bad, tegels, RVS aanrechtblad. De eventuele oude kalkresten die vrijkomen, zijn in een lichte poederachtige vorm te vinden die zeer eenvoudig weg te vegen zijn. Ook in de vaatwasser, waterkoker, koffiezetter en andere apparaten zult u de verschillen al na enkele weken kunnen vaststellen.
 • Onze apparaten hebben verschillende signaalsterktes die optimaal zijn afgestemd op de verschillende inzetgebieden. Zo is ons kleinste model, de HS-38c, geschikt voor een waterleidingnet met een lengte tot 75 meter. Voor grotere huizen met meerdere badkamers is het bijvoorbeeld aan te raden het apparaat S-38c te gebruiken. 1 apparaat is sterk genoeg voor een heel huis, maar het is belangrijk om het juiste apparaat te kiezen. Wij hebben voor elke situatie en toepassing een passend apparaat en helpen u graag bij het maken van uw keuze. Contacteer ons via het contactformulier, bel ons of vraag een gratis offerte op.
 • Ja! Ook bestaande kalkaanzet wordt dankzij de techniek van HydroFLOW losgemaakt. Bij zware aanslag en ketelsteen gebeurt dit niet van de een op andere dag, maar vindt het op een geleidelijke manier plaats. Hierdoor heeft u ook geen last van de vrijgekomen kalk.
 • Nee, HydroFLOW heeft geen uitwerking op de samenstelling of smaak van het water. De techniek kristalliseert de calciumionen - de oorzaak van ketelsteen - en houdt ze in beweging, zodat vastzetten onmogelijk wordt. Op deze manier worden ze met het water uitgespoeld en blijven ze niet in de leidingen of in apparatuur steken. Deze minuscule kristallen zijn alleen onder de microscoop zichtbaar, ze vervallen na het verlaten van de leiding (dus buiten de invloed van het HydroFLOW signaal) na enige tijd in de oorspronkelijke toestand. In de praktijk komt de gewijzigde kalkstructuur neer op kalk in hele lichte poedervorm, in plaats van aangehechte hardnekkige kalkaanslag. Op tegels, RVS aanrechtbladen, douchewanden, kranen etc. is het heel licht weg te vegen en schoonmaakinspanningen worden dus drastisch verlaagd. Ook kringen op glaswerk / servies, ramen, op de auto na het wassen komen vrijwel niet meer voor. Hoewel het water technisch gezien niet zachter wordt gemaakt – dit zou alleen middels het toevoegen van bepaalde chemische stoffen of zouten en het daardoor wijzigen van de samenstelling mogelijk zijn – voelt het water door de gewijzigde kristalvorm wel zachter aan. Ook heeft het een positieve invloed op het functioneren van wasmiddelen en zeep, waardoor hier voor hetzelfde resultaat veel minder van nodig is.
 • Vanzelfsprekend. De HydroFLOW golvengenerator verandert de vorm van de kalkkristallen en zorgt er op die manier voor dat het vastzetten van kalk in leidingen en verwarmingselementen wordt voorkomen. De door HydroFLOW uitgezonden wisselstroomfrequentie verandert de kalkstructuur van ronde vormen (die de eigenschap hebben zich vast te hechten) in langwerpige mineralenkristallen, die door de leidingen kunnen doorspoelen. Deze techniek werkt zonder chemische toevoegingen, zouten of magneten, maar maakt gebruik van een elektrisch signaal met wisselstroomfrequentie. De chemische samenstelling van het water wordt dus niet gewijzigd. De kristallen zijn microscopisch klein en de gewijzigde kristalvorm heeft geen invloed op de smaak van het water. Alle HydroFLOW apparaten zijn overigens in verschillende Europese landen gecontroleerd en gecertificeerd en voldoen aan alle wettelijke voorschriften.
 • Nee, HydroFLOW is geen waterontharder of filter. Het is een apparaat ter voorkoming van hard water problemen zoals kalkaanslag en ketelsteenvorming. Daarnaast is het in staat om bestaande kalkaanzet in leidingen en apparatuur af te breken. Het levert daardoor een grote bijdrage aan het verminderen van energie- en onderhoudskosten en zorgt voor een langere levensduur van de beschermde apparaten. Ook het risico op beschadigingen van waterleidingen wordt duidelijk geringer.
 • Nee, de gebruikte lange golf frequenties zijn volledig ongevaarlijk.
 • Nee, HydroFLOW zendt een elektrisch signaal met een frequentie van 150-kHz uit. Dit signaal heeft geen invloed op andere elektronische apparaten in uw huis.
 • Ja. Als uw centrale verwarming met het waterleidingsysteem is verbonden, dan wordt het signaal via de CV ook in de verwarmingsbuizen doorgegeven. Dat geldt trouwens ook voor combi-boilers. Doordat het signaal over een vrij lang leidingnet gaat, is het belangrijk om voor een voldoende krachtig apparaat te kiezen.
 • Nee, in tegendeel! HydroFLOW behandelt uw water op basis van wisselstroomfrequenties (elektrisch signaal) en maakt geen gebruik van chemische toevoegingen of zouten. Hierdoor is het een zeer milieuvriendelijke, ecologisch verantwoorde techniek. Bovendien bespaart u dankzij uw schone ontkalkte leidingen aanzienlijk op stroom-, water- en energieverbruik. Ook heeft u tijdens het schoonmaken beduidend minder schoonmaakmiddel nodig en hoeft u minder wasmiddel, wasverzachter, zeep en shampoo te gebruiken. Doordat er niet langer kalkaanslag in uw vijver aanzet en uw planten met zachter water worden besproeid, zijn ook de vissen en planten u dankbaar. Ook zwembaden blijven door de HydroFLOW techniek schoner, omdat de flocculatie (het tegenovergestelde van kristallisatie / vasthechten) van organisch vuil voor verbeterde waterzuivering en filtering zorgt. Dit alles draagt bij aan een beter milieu.
 • In tegenstelling tot vele andere oplossingen om uw water zachter te maken, maakt HydroFLOW geen gebruik van chemische toevoegingen of zouten. HydroFLOW werkt met een wisselstroomfrequentietechniek, die de vorm van de minerale kristallen in het water verandert. De kristallen zijn hierdoor niet langer in staat zich vast te hechten aan leidingen en op uw apparaten. Ze zijn dusdanig klein geworden, dat ze geen problemen en overlast meer kunnen veroorzaken. Andere systemen werken vaak met chemische substanties die in de leiding worden toegevoegd om de samenstelling van de mineralen in het water te veranderen. Deze substanties moeten telkens weer worden aangevuld, een kostbaar en tijdrovend gegeven. U kunt de HydroFLOW eenvoudig zelf installeren, zonder dat er een monteur aan te pas moet komen. Er zijn dus geen installatiekosten. Uw HydroFLOW apparaat behoeft geen onderhoud. Ook hier bespaart u dus kosten ten opzichte van vele andere waterbehandelingssystemen. Er zijn geen ingrepen of veranderingen aan uw leidingen nodig. Het compacte HydroFLOW apparaat wordt om uw leiding aangesloten door middel van vastklikken. Er hoeven geen leidingen te worden omgelegd, verzaagd of gaten te worden geboord. 1 apparaat voor het hele huis volstaat! Onze apparaten hebben verschillende signaalsterktes die optimaal zijn afgestemd op de verschillende inzetgebieden. U kiest het product dat bij uw huis en leidingnet past en deze is vervolgens in het hele huis effectief. HydroFLOW is ecologisch verantwoord. Er ontstaat geen schade voor het milieu. HydroFLOW behandelt uw water op basis van wisselstroomfrequenties (elektrisch signaal) en maakt geen gebruik van chemische toevoegingen of zouten. Hierdoor is het een zeer milieuvriendelijke techniek.

Installatie & Onderhoud

 • Ja, onze apparaten zijn zo gemaakt dat u ze eenvoudig zelf kunt installeren. Het is niet nodig om gaten te boren of de waterleiding te openen / aan te passen. Het enige wat u hoeft te doen, is het apparaat aan de leiding vastmaken, en vervolgens de boven- en onderhelften in elkaar te klikken. Vervolgens steekt u de stekker in het stopcontact en uw apparaat kan aan de slag! Binnen 20 minuten heeft u alles aan de praat. Op de verpakking vindt u een duidelijke uitleg voor de montage. Natuurlijk helpen wij u desgewenst ook graag.
 • Uw HydroFLOW apparaat wordt doorgaans gemonteerd op de plek waar de hoofdwaterleiding uw huis binnenkomt, achter de waterteller. Op deze manier kan het signaal alle waterleidingen en apparaten bereiken. De HydroFLOW unit kan zowel horizontaal als verticaal worden aangebracht.
 • Uw HydroFLOW apparaat kan op elk type leiding – koper, kunststof, gegalvaniseerd ijzer - worden gemonteerd. Het materiaal is niet relevant omdat niet de leiding, maar het water zelf het signaal geleidt.
 • Nee, HydroFLOW is geheel onderhoudsvrij! Onze apparaten bevatten geen bewegende delen. U kunt dan ook uitgaan van een storingsvrije levensduur van vele jaren. Ook voldoen de apparaten aan de strenge kwaliteitsstandaard ISO 9000.
 • Met de huidige stroomprijzen (2014) kost het ongeveer €3,50 aan energie per jaar om de S-38c te gebruiken. Een verwaarloosbaar bedrag dus, zeker als u bedenkt welke jaarlijkse besparingen HydroFLOW oplevert bij uw water- en energierekening.
 • De HydroFLOW apparaten voor particuliere huishoudens zijn 15 x 8 x 2 cm groot. Ze nemen dus nauwelijks ruimte in en bovendien is 1 apparaat sterk genoeg voor het hele huis! Ook de apparaten voor de horeca en het bedrijfsleven zijn erg compact en vinden doorgaans probleemloos een plek waar ze kunnen worden gemonteerd.
 • Na de installatie kunt u snel zien of het apparaat naar behoren werkt: het rode lampje brandt nu en kalk zet zich niet langer vast in uw leidingen! Na enkele weken merkt en ziet u bovendien aan uw huishoudelijke apparaten en hun omgeving dat de HydroFLOW zijn best doet: kranen, douchekoppen, tegels, toiletten, badkuipen, douchewanden en RVS oppervlakken zitten niet langer onder de kalkaanslag en vlekken. U verwijdert de lichtje restjes poederachtige kalk nu moeiteloos en merkt dat ook oude kalkaanzetresten langzaam verdwijnen.

Aankoop & Garantie

 • De prijzen van de HydroFLOW apparaten variëren en zijn afhankelijk van hun toepassing en inzetgebied. Vraag via het contactformulier een gratis offerte aan of telefoneer met ons. Wij sturen u graag een prijsoverzicht en geven aan welk apparaat het meest geschikt is voor uw situatie Wij geven u graag advies over welke HydroFLOW unit voor uw situatie het meest geschikt is.U ontvangt van ons daarvoor een passende aanbieding.
 • In het geval dat u niet tevreden bent over de werking van de HydroFLOW unit, bieden wij u de mogelijkheid binnen één jaar na aanschaf het apparaat onbeschadigd te retourneren.U ontvangt dan het aanschafbedrag terug. De wetenschappelijk bewezen effectieve werking van onze milieuvriendelijke apparaten heeft de afgelopen 22 jaren geleid tot 96% klanttevredenheid! De techniek achter de HydroFLOW apparaten is gepatenteerd en wordt tot op de dag van vandaag door onze R&D afdeling verder ontwikkeld om steeds breder te kunnen inzetten. HydroFLOW wordt verkocht in 68 landen en wordt wereldwijd op de meest uiteenlopende plekken tegen kalkproblemen ingezet, van particuliere huishoudens tot grote fabrieksinstallaties. Deze cijfers spreken voor zich en wij nodigen ook u dan ook van harte uit om ervaring met onze producten op te doen. Omdat wij overtuigd zijn van onze producten, geven wij u een “niet-goed-geld-terug tevredenheidsgarantie” van 1 jaar. Bovendien heeft u tot 3 jaar na uw aankoop recht op reparatie of omwisseling van uw apparaat indien er sprake is van een defect of technisch probleem.
 • Jazeker! U ontvangt drie jaar garantie productgarantie. Mocht binnen drie jaar na aanschaf een technisch defect aan het apparaat optreden, dan repareren we of vervangen we gratis uw HydroFLOW unit.

crossmenuchevron-upchevron-down