De werking van HydroFLOW

Hard water en kalkaanslag leiden tot problemen

Hard water wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van mineralen als magnesium en calcium. De beruchte kalkaanslag wordt vooral gevormd door calciumionen, elektrisch geladen deeltjes, in het leidingwater. De concentratie van kalkaanslagvormende ionen neemt toe bij een hoge hardheid van water.

Hoewel dit niet schadelijk voor ons lichaam is – we hebben voor onze gezondheid immers calcium nodig – zijn onze watersystemen er minder van gediend. Water dat veel kalk bevat, zorgt namelijk voor problemen met kalkaanslag in onze leidingen en apparaten.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de werking van cv-installaties en boilers aanzienlijk wordt bemoeilijkt door hard water. Het gevolg is een rendementsverlies en het onnodig oplopen van de energierekening. Ook het waterverbruik zelf neemt meestal toe, doordat verkalkte systemen en leidingen ervoor zorgen dat het langer duurt totdat het water warm is.

Zowel in de industrie en het bedrijfsleven, als in particuliere huishoudens kan hard water leiden tot serieuze problemen, zoals hoge reparatiekosten, dure schade aan en een kortere levensduur van uw apparatuur. Denk aan kapotte ketels, slecht opwarmende boilers, matig presterende cv-installaties, wasmachines en vaatwassers. Op de verwarmingselementen van deze apparatuur en in de leidingen zet kalksteen / ketelsteen aan, wat schadelijk is voor het functioneren omdat kalk isolerende eigenschappen heeft.

Naast directe schade en een onnodig hoge energierekening, worden er bij aanwezigheid van hard water en kalksteen bovendien veel meer zeep en schoonmaakmiddelen verbruikt. Gebleken is dat u het gebruik van de hoeveelheid schoonmaakproducten na installatie van een HydroFLOW antikalk apparaat met 50 tot 70% kunt reduceren. Dit geldt o.a. voor zeep, shampoo, reinigingsmiddelen en afwasmiddel, waspoeder, conditioner en vaatwaspoeder. Ook heeft u nadien nauwelijks nog dure antikalkproducten nodig.

HydroFLOW helpt tegen hard water en kalkaanslag

HydroFLOW lost problemen op die worden veroorzaakt door hard water in uw waterleiding, boiler, cv-installatie, ketel en huishoudelijke apparaten. HydroFLOW biedt u een ecologisch verantwoorde, milieuvriendelijke oplossing zonder de samenstelling van het water te veranderen.

De gepatenteerde techniek werkt zonder chemische toevoegingen, zouten, magneten of bijzondere poespas, maar maakt gebruik van een elektrisch signaal met wisselstroomfrequentie. De HydroFLOW golvengenerator verandert de vorm van de kalkkristallen en zorgt er op die manier voor dat het vastzetten van kalk in leidingen en verwarmingselementen wordt voorkomen. De door HydroFLOW uitgezonden wisselstroomfrequentie verandert de kalkstructuur van ronde vormen (die de eigenschap hebben zich vast te hechten) in langwerpige mineralenkristallen, die door de leidingen kunnen doorspoelen.

Deze kristallen zijn overigens microscopisch klein en de gewijzigde kristalvorm heeft geen invloed op de smaak van het water.

Dankzij HydroFLOW wordt dure schade aan leidingen en apparaten voorkomen. Boilers, ketels en cv-installaties werken zonder kalkaanzet tot wel 30% efficiënter, waardoor u flink op onderhouds- en energiekosten bespaart. Ook heeft u 50 tot 70% minder schoonmaakmiddelen, wasmiddelen, zeep en shampoo nodig.

Naast de besparingen op energie en geld is een van de belangrijkste voordelen bovendien dat u er vooral ook heel veel ergernissen en tijd mee bespaart. U hoeft niet langer uren te poetsen op roestvrijstalen oppervlakken, tegels en kranen en kunt in uw zwembad of vijver genieten van kraakhelder schoon water.
Glas water onthard

Kwaliteit & Garantie

De wetenschappelijk bewezen effectieve werking van onze milieuvriendelijke apparaten heeft de afgelopen 22 jaren geleid tot 96% klanttevredenheid! De techniek achter de HydroFLOW apparaten is gepatenteerd en wordt tot op de dag van vandaag door onze R&D afdeling verder ontwikkeld om steeds breder te kunnen inzetten. HydroFLOW wordt verkocht in 68 landen en wordt wereldwijd op de meest uiteenlopende plekken tegen kalkproblemen ingezet, van particuliere huishoudens tot grote fabrieksinstallaties.

Deze cijfers spreken voor zich en wij nodigen ook u uit om ervaring met onze producten op te doen. Omdat wij overtuigd zijn van onze producten, geven wij u een “niet-goed-geld-terug tevredenheidsgarantie” van 1 jaar. Bovendien heeft u tot 3 jaar na uw aankoop recht op reparatie of omwisseling van uw apparaat indien er sprake is van een defect of technisch probleem.

Met behulp van onze heldere instructies en aanwijzingen kunt u uw HydroFLOW apparaat thuis zelf installeren, zonder hulp van een monteur. Er zijn geen ingrepen aan uw leidingen nodig en er wordt niets omgelegd of verzaagd. Er worden geen gaten geboord, alles blijft heel. Het enige wat u dient te doen is het HydroFLOW apparaat om de leiding heen klikken. En mocht u desondanks nog vragen hebben of komt u er niet uit? Dan helpen wij natuurlijk graag!

HydroFLOW heeft voor elke situatie van klein tot groot een passend apparaat. Vrijwel altijd heeft u daarom genoeg aan 1 apparaat om van alle kalkproblemen verlost te zijn. Na het monteren van uw HydroFLOW is geen verder onderhoud aan het apparaat nodig – wij jagen u niet op extra kosten!

Denkt u eens aan het geld, de tijd en energie die u kunt besparen dankzij HydroFLOW en neem vandaag nog contact met ons op voor een passend aanbod!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag dan gratis en vrijblijvend naar onze speciale aanbiedingen
Offerte aanvragen
crossmenu